Buddah Bowl kaselerinde hazırlayabileceğiniz birbirinden sağlıklı ve lezzetli yemekler!
1 08 2021
Son zamanların büyüyen trendi Bowl kaseler, birbirinden sağlıklı ve lezzetli yemeklerin tüketiminde oldukça büyük bir role sahip olmaya başladı.
Kimileri boyutu ve içeriğiyle kullanışlı olduğu için tercih ederken kimileri de felsefi manasını dikkate alıyor.
Dan Zigmond’a göre Buda’nın Diyeti Buddha Bowl’un kökenini işaret ediyor olabilir. Rivayete göre Buddha kaldığı yerlere çanağını taşır, yerliler de bu çanaklara bağış olarak yiyecekler koyardı ve Buddha bunlarla beslenirdi. Ancak başka bir rivayete göre de Buddha heykellerinin göbek yapısıyla kase şeklinin aynı olması dolayısıyla bu adı aldığını ileri sürer.
Kaynağı her ne olursa olsun, biz bu kaseleri çok sevdik. Şimdi gelelim içine hangi lezzetleri katabileceğimize…
Buddah Bowl’un amacı sebze, tahıl, proteinle dengeli bir öğün oluşturmak. Temel malzemeler arasında brokoli, karnabahar, kabak, salatalık, havuç gibi sebezeler; ıspanak, pazı marul gibi yeşil yapraklar; pirinç, kinoa gibi hububat ve peynir, yumurta, balık gibi proteinler yer alıyor.
Gelelim tarif önerilerine:
Güne güçlü bir başlangıç yapalım mı?
1 yumurta
2 dilim beyaz peynir
2 kırmızı biber
1 yeşil biber
1 avuç içi taze soğan
¼ demet maydanoz
Göz kararı haşlanmış nohut
Yumurtayı hep aynı şekilde yemekten sıkılanlara harika bir alternatif diyebilirim. Üstelik yanınızda taşıması ve yemesi de kolay oluyor. Kırmızı ve yeşil biber, taze soğan dalları, maydanoz minik minik doğranır ve üstüne haşlanmış yumurtalar, nohut ve beyaz peynir minik minik doğranıp, bol karabiber eklenip, karıştırılıp servise hazır hale getirilir.
İşe giderken yanımızda ne götürsek?
1 cup haşlanmış kinoa
1adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 adet salatalık
1cup haşlanmış soya fasülyesi
½ cup mor lahana
Sos için:
1 çay kaşığı Rendelenmiş zencefil
1 Lime suyu
Susam yağı ve zeytinyağı
Thai balık sosu
Yapılışı:
Haşlanmış kinoayı sos malzemeleri ile karıştırın. Kaseye yerleştirin. Üzerine rendelenmiş ya da ince kıyılmış malzemeleri yerleştirin.
Vegan bir opsiyon
1-1,5 cup haşlanmış nohut
Soğan-sarımsak tozu
Kimyon
Zerdeçal
1 cup tatlı patates
2 cup brokoli
1 tutam karalahana
Sos için:
1 yemek kaşığı Limon suyu
2 yemek kaşığı Tahin
1 tatlı kaşığı Akçaağaç şurubu
Yapılışı:
Haşlanmış nohutları baharatlarla tatlandırıp yağlı kağıdın üzerinde fırına atın. Patatesleri küp küp kesin. Brokoliyi küçük parçalara ayırın ve onları da fırınlayın. Başka bir kapta sosu hazırlayın. Kaseye aldığınız malzemeleri ortasına nohutları koyarak sıralayın ve sosu üzerine gezdirin.
Biraz da ağzımız tatlansın
Taban karışımı için malzemeler:
1 adet küçük muz
2 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 su bardağı süt
1 yemek kaşığı yulaf ezmesi
Üzerini süslemek için:
1 adet dilimlenmiş muz
1 yemek kaşığı fıstık ezmesi
8-10 adet kırılmış çiğ fındık
1 tatlı kaşığı toz hindistan cevizi
5-6 adet frambuaz / böğürtlen / yaban mersini
Sadece içindekilere bakarak ağzımızı sulandırmaya yeten bu tarifi nasıl yapacağına gelelim. Öncelikle taban karışımı için gereken tüm malzemeleri blendera ya da rondoya atıp, bir iki dakika karıştır. Karışımı kaseye aldıktan sonra ince ince dilimlediğin muzları ve diğer malzemeleri yerleştir, finali de fıstık ezmesini yerleştirerek yapmanı öneririz.
Tariflerin devamı için:
https://www.uplifers.com/bol-proteinli-kahvaltilar-yumurta-ile-yapabileceginiz-7-farkli-tarif/
https://www.sneakscloud.com/blog/5-smoothie-bowl-tarifi
https://studio11.ist/index.php/2019/01/26/kahvaltidan-aksam-yemegine-super-doyurucu-bowl-tarifleri/