chia

Chia Tohumu Ve Kayısılı Fırınlanmış Fit Toplar Tarifi

1 04 2017

Şef Ece Zaim’den leziz bir Chia Tohumu Ve Kayısılı Fırınlanmış Fit Toplar tarifi

Chia Tohumu Ve Kayısılı Fırınlanmış Fit Toplar
Ece Zaim, Şef

Bahar ayları demek aynı zamanda diyet ayları demek. Kışın büyüyen yemek porsiyonlarına, düzenli yenen tatlılara bir son vermenin tam zamanı. En zor kısım ise sağlıklı ve daha hafif beslenmeye adapte olma süreci. Hazırladığım bu chia tohumlu ve kayısılı fit toplar içerisindeki chia tohumu ile tokluk hissi yaratacak, kayısı ile de tatlı istediğinizi kesecek. İçerisindeki Hindistan cevizi yağı ve badem ile de sağlıklı yağlardan yararlanmanızı sağlayacak. Her ne kadar şekersiz ve vegan bir tarif olsa da lezzetine aldanıp porsiyon kontrol yapmayı aman unutmayın!

Chia Tohumu ve Kayısılı Fırınlanmış Fit Toplar

Malzemeler: (16 Adet için)


200 g kuru kayısı
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
1/2 çay kaşığı toz tarçın
1/2 çay kaşığı toz zencefili
1/2 vanilya çubuğu, iç taneleri
2 tepeleme yemek kaşığı chia tohumu
5 tepeleme yemek kaşığı toz Hindistan cevizi
2 yemek kaşığı çiğ badem, küçük parçalara bölünmüş

Yapılışı:

Kuru kayısıyı bir kaseye alın ve üzerini geçecek kadar kaynar içme suyu ekleyin. Kayısıları yumuşayıncaya dek 1 saat kadar bekletin. Fırını 185 dereceye ısıtın. Kayısıların suyunu süzün ve sudan 3 yemek kaşığını kenara ayırın. Kayısıları rondoya alın ve 3 yemek kaşığı su ile birlikte pürüzsüz bir kıvam elde edene dek 2-3 dakika rondodan geçirin. Hindistan cevizi yağını, tarçını, zencefili ve vanilya tanelerini ekleyin. Homojen bir karışım elde edene dek 1-2 dakika daha rondodan geçirin. Chia tohumunu, hindistan cevizini ve bademi ekleyin. Bir spatula yardımı ile karıştırın. Yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye 16 adete bölünecek şekilde toplar hazırlayın ve dizin. Üzerleri hafifçe kızarıncaya dek 15 dakika kadar fırınlayın. Soğuduktan sonra servis edin