Bademli Zeytinyağlı Fransız Fasulyesi Tarifi
1 06 2017
Şef Ece Zaim’den leziz bir Bademli Zeytinyağlı Fransız Fasulyesi tarifi
File Bademli Zeytinyağlı Fransız Fasulyesi
Ece Zaim, Şef
Farklı tarifler her zaman zor olmak zorunda değil. Doğru kombinlenen malzemeler ile çok pratik tarifler bir anda farklılaşabiliyor. Ramazan için hazırladığım File Bademli Zeytinyağlı Fransız Fasulyesi tarifi de tam bu tariflerden. Tadı fasulye ile börülce arası olan bu nefis sebze genellikle et veya tavuk yanında garnitür olarak servis edilse de, zeytinyağlısı oldukça başarılı sonuç veriyor. Ayrıca yaza denk gelen Ramazan'da hafif, serinleten ve şişkinlik yaratmadan sağlıklı olabilecek tarifler hazırlamak çok önemli. Bu nefis tarif de iftar sofranızda güzel bir başlangıç olacak. Ayrıca sahur hazırlamaya üşenenler için de bir dilim kızarmış tam buğday ekmeği ile nefis bir seçenek.
File Bademli Zeytinyağlı Fransız Fasulyesi
4 kişilik
Malzemeler:
6-7 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet orta boy soğan, çok küçük küplere bölünmüş
500 g Fransız fasulyesi, iki ucu kesilip atılmış
2 adet domates, küçük küplere bölünmüş
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz&Karabiber
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
4-5 yemek kaşığı file badem
Yapılışı:
Yayvan bir tencereye zeytinyağını ekleyin ve orta ateşte bir dakika kadar ısıtın. İçerisine soğanı ekleyin ve kısık ateşte aralıklarla karıştırarak kapağı kapalı olarak 10 dakika kadar pişirin. Soğanlar sararıp iyice yumuşayınca üzerine fasulyeleri ve domatesi ekleyin. Malzemenin yarısına gelecek kadar kaynar su ekleyin. Toz şekeri, göz kararı tuz ve karabiberi ekleyin. Fasulyeler hafifçe yumuşayıncaya dek 15 dakika kadar pişirin. Sunum tabağına alın ve üzerine sızma zeytinyağını gezdirin. Soğuması için buzdolabına kaldırın. Tavaya bademleri alın ve orta ateşte devamlı karıştırarak, bademler renklenene dek 2-3 dakika kadar kavurun. Soğumaları için bir kaseye alın. Fransız fasulyelerinin üzerine serpin ve soğuk olarak servis edin.